ALTRES

ALTRES ACTIVITATS QUE REALITZEM:

– La Romeria a Montserrat (a l’octubre, pel pont del Pilar) és una activitat tradicional a l’esplai. Cada any tanquem les portes pel pont del Pilar i els monitors pugem a Montserrat. El dissabte a la tarda preparem una gimcana oberta a tot el que s’hi vulgui apuntar. Hi participen principalment les famílies dels nens de l’esplai, que també pugen tradicionalment cada any. Un cop acabada i entregats els premis, oferim una gran xocolatada a la Plaça.

– La Castanyada és una festa tradicional arreu de Catalunya. A l’esplai ho celebrem fent diferents activitats per diferents edats de nens i nenes ( panellets, pintem castanyes, expliquem histo ries…) i al final de la tarda ens reunim tots al teatre de l’entitat i ve la castanyera a visitar-nos. Aquest any en celebració del 50é aniversari hem inclós un túnel del terror.

– La representació dels Pastorets al Nadal ha esdevingut un dels trets més identificatius del Castanyot. Cada any tots els nens i nenes de l’esplai preparen la representació de l’obra dels Pastorets (en funció de l’any triem els de Folch i Torres o els Pastorets d’en Ferrer Magí ) sota la direcció d’una comissió de monitors. Normalment es fa la representació l’últim diumenge de l’any, i te un gran èxit.

– El Carnaval és una de les festes del poble on tenim més participació. Cada any es forma una comissió de pares i monitors que escull una disfressa, i a partir d’aquí tots ens posem a treballar. És la única comissió de l’esplai que te diverses subcomissions, i tots els monitors i monitores hi participem cada any d’una forma o una altra. Ens fem el nostre propi camió, mitjançant unes fustes que pintem i utilitzem any rere any. A més, el dia següent a la rua, organitzem una festa per tots els infants de Sant Joan Despí , al poliesportiu del Mig.

– Sant Jordi és una festa molt tradicional a Catalunya. Els monitors i monitores ens repartim per torns per poder atendre la nostra paradeta a la plaça del poble.

– La Festa Esplai i la Tamborinada son dues festes, organitzades per la Federació Catalana de l’Esplai i la Fundació la Roda, respectivament, on hi participem cada any, d’una forma o una altra.

 – Colònies de primavera (normalment a l’abril o maig), que consisteix en un cap de setmana en un casa rural. Fem activitats conjuntes per a tots els infants i passem dos dies molt divertits i diferents.